Franču pavāri ir dalījušies ar neparastu gaļas atkausēšanas veidu. Izrādās, ka ir veids, kā to izdarīt tikai piecās minūtēs, nezaudējot garšu un tekstūru.
Šo metodi var izmantot ne tikai “ārkārtas” situācijās, kad pārsteidz viesi, bet arī ikdienā. Galu galā gaļas kvalitāte nekādā veidā nepasliktināsies, un atkausēšana būs pietiekami ātra, bet netiks iznīcinātas gaļas šķiedras.
Šī metode ir piemērota jebkura veida gaļai – vistas, liellopu, cūkgaļas, tas var būt steiks vai maltā gaļa.
Ievietojiet gaļas gabalu hermētiskā maisiņā, ko izmanto saldēšanai, vai cieši ietiniet parastu maisiņu.
Lasi vēl: Silti un ērti: ekstrēmo sporta veidu pārstāvis stāsta, kā ģērbties, kad ārā ir -30 grādi
Ņem divus katlus, vienu novieto uz galda vai izlietnē otrādi, uzliek gaļu pa virsu. Otru katliņu ar karstu ūdeni novieto tieši virsū gaļas gabalam. Otrā katliņa karstums un spiediens 5-10 minūšu laikā atkausēs gaļu.
Ja pie rokas ir tikai viens katliņš, varat izmantot tikai to, noliekot gaļas gabalu izlietnē un pa virsu uzliekot katliņu ar karstu ūdeni. Bet process noritēs ātrāk, izmantojot otru tukšo katlu. Tiem, kam šī metode nepatīk, var izmantot standarta metodi – ielieciet gaļu karstā ūdenī uz 10-15 minūtēm. Bet arī šajā gadījumā tai jābūt maisiņā.